İçeriğe geç

İmanın 6 esası nedir

İmanın 6 Esası

Tanrıya İnanmak

İmanın ilk esası olan Tanrıya inanmak, Tanrı’nın varlığının kabulüdür. Tanrı’nın varlığının ve birliğinin kabulü, insanların haremlerinde ve dışarıda karşıladıkları ilk gerekliliktir. İnsanlar, kendilerine ve çevrelerine olan sevgi ve saygılarının temelini Tanrı’ya inanmaktan alırlar.

Kutsal Kitap’a İnanmak

Tanrı’ya inanmak, insanları Kutsal Kitap’a inanmaya itmektedir. Kutsal Kitap, Tanrı’nın insanlara sunduğu sözlerinin toplamıdır. İnsanlar, Kutsal Kitap’ın öğretilerinin doğru olduğuna ve takip etmeleri gerektiğine inanmak zorundadırlar.

Peygamberlerin İnanmak

Peygamberlere inanmak, Tanrı’nın insanların aracılığıyla bildirdiği mesajın kabulüdür. Peygamberler her zaman Tanrı’nın bildirdiklerinden sorumlu olarak görülmüştür. Onların mesajlarının doğru olduğuna inanmak, inanmış insanların önemli bir görevidir.

Ahiret Gününe İnanmak

Ahiret gününe inanmak, insanların Tanrı’nın sözlerine inandıklarının ve dünya hayatından sonra diğer bir hayatın olacağının kabulüdür. Bu kabulden sonra, insanların tüm amaçlarının ve çabalarının sonuçlarının ahirette olacağının bilinmesi gerekir.

Kader’e İnanmak

Kader’e inanmak, insanların Tanrı’nın sonuçlarını daha önceden kararlaştırdığına inanmalarıdır. Kader, insanların kendi çabalarının sonuçlarını belirleyemediğini gösterir. İnsanlar, Tanrı’nın her şeyi kontrol ettiğine inanmakla sonuçlarının Tanrı’ya bağlı olduğunu kabullenmelidir.

İyilik ve Kötülük’te İnanmak

İyilik ve kötülük arasındaki farkı kavramak ve ona göre yaşamayı öğrenmek, İmanın son esasıdır. İyilik ve kötülük arasındaki farkı kavramak, insanların kendi sorumluluklarının farkına varmasını sağlar. İnsanlar, kendi eylemlerinin, davranışlarının ve yaptıkları işlerin sonuçlarının ne olacağını anlamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir