İçeriğe geç

Muharrak Ne Demek

Muharrak nedir?

Al-Muharrak, Bahreyn’de hem modern hem de geleneksel bir şehirdir. Şehrin bir tarafı gökdelenlerle doluyken, diğer tarafı geleneksel şarkılar, kıyafetler ve yemeklerle doludur.

Muharrik hukukta ne demek?

Seferber Ediciler ve Cezalandırma: Bir askeri, üstüne veya astına itaatsizlik etmeye ve fiilen saldırmaya tahrik eden kişi, seferber edici olarak kabul edilir.

Muhasib ne demek?

Muhasip kelimesinin sözlük anlamı hesaplayan kişidir. Osmanlı döneminde muhasebeciler için kullanılan bu kelime Arapça kökenlidir. Muhasebeci olmak için iki veya dört yıllık üniversitelerden çalışma ekonomisi ve endüstriyel ilişkiler, finans, ekonomi veya muhasebe alanlarında bir derece gereklidir.

Muhamat ne demek?

İslam Peygamberi. Muhammed isminin bir türevidir ve sıklıkla çok övülen ve saygı duyulan bir kişi olarak tanımlanır.

Mülhak ne demek hukuk?

Katıl, katıl, bir şeye onu takip ederek katıl, ona eklen. Katılma. Bir sonraki bütçenin bir öncekine eklenmesi veya genel bütçeye bazı yardımcı bütçelerin dahil edilmesine ek bütçe denir.

Hukukta müteferrik ne demek?

Genellikle eksiklik olarak adlandırılan bu kusur, mantıklı (rasyonel) bir kişinin kendi çıkarı doğrultusunda kaçınması gereken düşüncesiz bir eylem olarak tanımlanır.

Muharrik kuvvet ne anlama gelir?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: hareket eden kuvvet.

Muharrir ne demek din?

Kökeni: “Muharrir” kelimesi Arapça kökenli olup “حرر” (harrara) kökünden türemiştir. Anlamı: “Yazar” kelimesi, yazılı metinleri düzenleyen, düzelten veya düzenleyen ve yayınlayan kişiyi ifade eder.

Müsahib ne demektir?

Musahip veya Musâhip, Alevilikte özel bir dini törenle atanan ve bir kişinin hem bu dünyada hem de ahirette kardeşi ve yoldaşı olarak kabul edilen kişidir. Kelime, Arapça “sahiba” (dostluk) kökünden gelir.

Muhasip ne iş yapar?

Yönetmeliğin 13/(4) maddesi hükmüne göre; Muhasebe Üyesi, Birliğin gelir ve gider işlemlerini yürütür. Muhasebe Üyesi, muhasebe belgelerinin hazırlanması ve takibinden sorumludur. Muhasebe Üyesi, Genel Kurul’un onayına sunulmak üzere bütçe tahminlerini hazırlar ve Yönetim Kurulu’na sunar.

Muharref ne demek?

Terim, zinciri veya metni değiştirilmiş hadis anlamına gelir. Sözlükte “bir şeyi başka bir şeyle değiştirmek, değiştirmek” anlamına gelen tahrîf fiilinden türetilen muharref kelimesi, terim olarak “belge veya metindeki hareket, harf veya yazıyı değiştirerek nakledilen hadis” anlamına gelir.

Muhafık ne demek?

Muvafik kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Muvâfak” kelimesinden türemiştir ve “uygun, elverişli, uyumlu” anlamına gelir. Türkçede muvafık, bir şeyin başka bir şeyle uyumlu veya uyumlu olma hali anlamına gelir.

Muhattat ne demek?

1. Üstü çizili, üstü çizili, çizgili. 2. Uzatma. Yivli kesimi vardır, yivlidir.

Muharrer ne demek hukuk?

Muharrer kelimesi son zamanlarda sadece senet ve poliçe işlemlerindeki belgelerin kişi adına düzenlendiğini ifade etmek için kullanılmaktadır. Muharrer, yazılış şekliyle Tahrir anlamına gelmektedir.

Mütemerrid ne demek hukuk?

Borçlu temerrüde düşmüş olmalıdır. Alacaklı, borçlunun temerrüdü nedeniyle zarara uğramış olmalıdır. İfa etmeme veya geç ifa ile gecikmenin neden olduğu zarar arasında uygun bir nedensellik bağı kurulmalıdır.

Hukukta Muhik ne demek?

Mevzuatta ve doktrinde genellikle “haklı sebep” terimi kullanılmakla birlikte, meşru sebebi karşılamak amacıyla “önemli sebep (neden)”, “haklı sebep” ve “önemli sebep” terimleri de kullanılmaktadır.

Hukukta müsrif ne demek?

Sözlükte “yukarı doğru çıkmak, yukarıdan bakmak” anlamlarına gelen Musrif kelimesi, “kontrol etmek” anlamına gelen isrâf mastarından türemiş olup, askeri ve adli kesimler hariç, devletin her türlü mali işlerini ve hesaplarını kontrol eden denetçi ve müfettişleri ifade eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir