İçeriğe geç

Kuçmak Ne Demek

Köçmek ne demek?

KÖÇMEK: Evlenmek. DILDIBIL: Çıplak. GURUĞ TAVUK: Damızlık tavuk.

Kuçu ne demek TDK?

Tietze için bu kelimeye Slav kökenli bir kelime atfetmek yanlıştır. Kelime, Türkçe kuçu kuçu kelimesinin bir çeşididir, “köpekleri çağırmak için kullanılan bir sesli harf” (TS 1246).

Kucma ne demek?

Ukrayna dili sözlüğünde kuçma, “1. Uzun koyun yününden yapılmış şapka” olarak tanımlanıyor.

Sançmak ne demek TDK?

Türkçe sözlükte eskimiş ifadesiyle kullanılan sançmak sözcüğü “delmek, batırmak” anlamına gelmektedir.

Köçer ne demek?

Kürtler göçebe için “koçer” veya “koçber” terimini kullanırlar. Kürt ve Türk göçebeler ortak yönlere sahip olsalar da, Kürtler farklı bir yapıya sahiptir. Her iki toplum da pastoral temelli ekonomileri ve aktif yaşam tarzları bakımından benzer olsalar da, kültürel olarak farklıdırlar.

Andır ne demek kars?

Bu kelime “aklında tut” ifadesi bağlamında da kullanılır. Bu bakımdan var olmayan veya var olmayan gibi anlamlar bağlamında değerlendirildiği söylenebilir.

Kuzin anlamı nedir?

Kuzen, bir kişinin ebeveynlerinin kardeşlerinin çocuklarından herhangi biridir. Kuzenler için kullanılan kuzen kelimesi, günümüzde giderek kullanımdan kaybolmaktadır. Bir amcanın teyzesi, amcası ve çocukları o kişinin kuzenleridir.

Kud ne demek eski Türkçe?

Kut; Türk, Moğol ve Altay şamanizminde ve halk inançlarında kutsal enerji, yaşam gücü. Hut, Kud, Gut olarak da bilinir.

Kaluk kelimesi ne demek?

kaluk: eski ayakkabılar. harita: patates. sandal: kızak. mengene: mengene yapmakta kullanılan tahta bir araç. ip şeklinde bükülmüş çimen.

Kızan oldu ne demek?

Bazı yörelerde “erkek çocuk” veya “delikanlı” yerine “kız” kelimesi kullanılır. Aynı zamanda bazı yerlerde çocukken silahlı erkek çocuklarını da kapsayan bir kelime grubu olarak kabul edilir.

Minnoşu ne demek?

Günümüzde hem kediler ve köpekler gibi evcil hayvanlar hem de insanlar için kullanılan birçok hitap şekli bulunmaktadır. Bunlardan biri olan Minnosh, tiny kelimesinden türemiştir. 2000’lerin başında popüler olan bu tabir, zarif, kibar ve minyon kadınlar için de kullanılmaktadır.

Uckun ne demek TDK?

İlkbaharda yetişen ve yükseklik farkına göre olgunlaşan uskun (dağ muzu), besin değeri çok yüksek, ekşi bir bitki olup, yöre halkı tarafından bazı hastalıklara iyi geldiği düşünülmektedir.

Şaki ne demek TDK?

Türkçe Dil Kurumu (TDK) tarafından tanımlanan “sâkî” kelimesi, “içki servis eden veya dağıtan kişi” anlamına gelen Arapça kökenli bir kelimedir. Bu terim genellikle şiirlerde veya edebi eserlerde kullanılır ve içki servis eden veya dağıtan kişiyi ifade eder.

Süzek TDK ne demek?

Türk Dil Kurumu, elek ile kevgir arasındaki farkı belirtmemiş olsa da Temel Ateş’in 2005 tarihli ilkokul sözlüğünde elek ile kalbur arasındaki fark şu şekilde açıklanmıştır: Süzek, daha çok topluluk önünde konuşmada süzgeç olarak kullanılır. Elek çoğunlukla tel veya metalden yapılır.

Sakarin ne demek TDK?

Sakarin yapay bir tatlandırıcıdır.

Kösülmek ne demek TDK?

çömelmek, yatmak: ayaklarını uzatarak yatmak. Türkiye’nin her yerinde kullanılan bir kelimedir. TDK bu kelimeyi Derleme Sözlüğü’ne dahil etmiştir.

Kösmek ne demek anlamı?

Eylem. [1] (argüman) Dışsal bir etkenin varlığından kaynaklanan bozulma.

Köhne insan ne demek?

TDK’ya göre “köhne” kelimesi “aşınmış” anlamına gelir. “Aşınmış” olarak bilinen “abnutzt” kelimesi insanların kullandığı ifadelerden biridir. Runtergelaufen kelimesi her bireyin seçebileceği kelimelerden biridir. Tercihen yıpranmış anlamında kullanılabilir.

Köşşek ne demek?

Köşe, Köşşek 5-6 aylık deve yavrusu (Mersin köyleri) (MAS/268) Çöşşek (I) deve yavrusu (*Iğdır –Kr.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir