Dokümante edilmiş bilgiler nelerdir?
Belgelenmiş bilgi: Kurumun faaliyetlerini ve bu faaliyetlerin gereksinimlerini tanımlayan veya belgelendiren ve kullanıcıların bilgilendirme amacıyla kullanabileceği yazılı veya görsel yardımcılar.
Doküman ve kayıt nedir?
Bazı temel farklar şunlardır: Belge bir işi ve bir yöntemi tanımlarken, kayıt, iş tamamlandıktan sonra o işin uygulanmasının sonucunu gösterir. Gerekirse belgeler revize edilebilir, ancak kayıtlar o anda yapılan işin sonucunu temsil eder ve revize edilemez.
Doküman incelemesi nedir?
Doküman analizi, araştırma verilerinin birincil kaynağı olan çeşitli dokümanların toplanması, incelenmesi, sorgulanması ve analiz edilmesi olarak tanımlanabilecek bir bilimsel araştırma yöntemidir.
Doküman numarası nasıl verilir?
Belge numarası, belgeyi oluşturan kişi tarafından atanır ve yönetim temsilcisi tarafından doğrulanır. Kalite yönetim sistemi kapsamındaki belgeler aşağıda açıklanan yönteme göre numaralandırılır. XX – xxx – Y – yy: Birim kodu – Konu türü kodu – Belge türü – Sıra numarası.
Dokümante ne demek?
Belgelenen bilgiler arasında 2012 yılından bu yana yayımlanmış tüm Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO) yönetim sistemi standartlarının 7. Bölümü yer almaktadır.
Yazılı doküman nedir?
Belge, bilgileri kaydetmek, depolamak ve iletmek için kullanılan yazılı veya basılı bir materyaldir. Belgeler iş, eğitim, hukuk ve diğer birçok alanda önemli bir rol oynar. Belgeler, bilgilerin doğru şekilde iletilmesini ve depolanmasını sağlar.
Doküman türleri nelerdir?
Belge: Bilginin bulunduğu ortamdır. Kayıt: Yazılı belge. Prosedür: Aktivitelerden oluşan bir sürecin nasıl yürütüleceğini açıklayan belgedir. Talimatlar: Tek bir aktivitenin süreç adımlarını içeren belgedir. Uygulanmasında kullanılan belgedir.
Belge kavramı nedir?
Belgeler, üretici tarafından gerçekleştirilen bir eylemi gösteren yasal kanıt değerine sahip belgelerdir. Bu tanımın da önerdiği gibi, belge ve belge kavramları bazen eşanlamlı olarak kullanılır.
Doküman nedir, nasıl hazırlanır?
Belgeler, bir faaliyetin yöntemlerini açıklayan veya okuyucuyu bir iş veya görev hakkında bilgilendiren elektronik veya kağıt biçimindeki yazılı metinlerdir. Bu faaliyet, şirketlerde örneğin üretimdeki iş akışını, bir makinenin işleyişini vb. açıklamak için kullanılabilir.
Kaç çeşit doküman vardır?
Belge türleri arasında kitaplar, mektuplar, dergiler, günlükler, haritalar, grafikler, istatistikler, anayasalar ve yönetmelikler, hukuki metinler, gazeteler, fotoğraflar, anılar, röportajlar, okul kayıtları, sağlık ve kamu kayıtları, resimler, videolar, haberler vb. sayılabilir.
Kontrolsüz doküman nedir?
4.4. Kontrolsüz belge: Çoğaltılan ve basılan, güncelleme gerektirmeyen ve yalnızca bilgilendirme amaçlı sağlanan yazılı bir belgedir. Kontrolsüz belgelerin üzerinde kırmızı bir damga veya “KONTROLSÜZ KOPYA” filigranı basılı olacaktır.
Doküman tarama yöntemi nedir?
Belge analiz yöntemleri, fiziksel kaynakların sınırlarını belirlemek, kategorize etmek, araştırmak ve yorumlamak için kullanılan teknikler olarak tanımlanmaktadır15.
Doküman kodu nedir?
Belge Adı: Belgenin ait olduğu konuyu belirtir. Belge Kodu: Belge Yönetim Sistemi Rehberinde belirlenen kurallara göre kurum ve kuruluş tarafından oluşturulan, belgenin izlenebilirliğini sağlayan tanımlama sistemini ifade eder.
Doküman numarası nedir?
Belge Numaraları işlemi Üretim bölümündeki İşlemler/Üretim menüsünde yer almaktadır. Bu bölüm, şubesi olan şirketlerde şube bazında farklı seri numaralarına göre iş emirlerini ve üretim sonu belgelerini takip etmek için kullanılan bölümdür.
Prosedür ne demek örnek?
Prosedürler bir görevin nasıl yürütüldüğünü açıklar ve bu görev hakkında kapsamlı bilgi sağlar. Örneğin; ISO 9001 kalite yönetim sistemi hazırlanırken bu süreci tanımlamak için prosedür terimi kullanılır.
Dokümante edilmek ne demek?
Başka bir deyişle, dokümantasyon gelecekteki bir ihtiyacı karşılaması anlamında geleceğe yönelik bir faaliyettir. Bilgiye ihtiyaç duyan kişilerin başvurabilecekleri dokümantasyona ihtiyaçları vardır. Ayrıca dokümantasyon bir olayla ilgili bilgileri kaydetmek ve gelecekte kullanmak üzere saklamak için yapılır.
Doküman türleri nelerdir?
Belge: Bilginin bulunduğu ortamdır. Kayıt: Yazılı belge. Prosedür: Aktivitelerden oluşan bir sürecin nasıl yürütüleceğini açıklayan belgedir. Talimatlar: Tek bir aktivitenin süreç adımlarını içeren belgedir. Uygulanmasında kullanılan belgedir.
Dış kaynaklı doküman listesi nedir?
Harici belgeler; Sistemin sahibi olan kurum/şirket tarafından oluşturulmayan ve bilgi kaynağı olarak kullanılan belgelerdir. Kısaca şu şekilde tanımlanabilirler: Şirket dışındaki kaynaklardan gelen ve değiştirilemeyen belgelerdir.
Dökümanın en son güncellendiği tarihe ne denir?
Revizyon tarihi, belgenin en son güncellendiği tarihi ifade eder.